Baton truskawkowy zawiera aż 8% błonnika.
Bez dodatku tłuszczu i soli!
Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 37 kcal!
Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.
Produkt bezglutenowy (PL-064-030).
Truskawki mają bardzo dobre właściwości lecznicze. Nasze babcie leczyły nimi grzybicę, trądzik i oparzenia słoneczne. Owoce te zawierają więcej witaminy C niż cytryna, ale także witaminy A, B1, B2 oraz PP.
Truskawki są ważne w diecie kobiet ze względu na żelazo, które chroni przed anemią.
Zawarte w truskawkach sole wapnia i fosforu wzmacniają kości i zęby. Truskawki poprawiają pracę mięśni i ułatwiają przemianę materii. Jedzenie ich jest polecane przy schorzeniach wątroby, kamieniach moczowych, żółciowych, podagrze. Truskawka wspomaga przeciwdziałanie powstawaniu nowotworów.
Składniki: truskawki (26%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca:pektyny.