Baton Frupp zawiera aż 6% błonnika.
Bez dodatku tłuszczu i soli!
Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 35 kcal!
Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.
Produkt bezglutenowy (PL-064-032).
Dostępny w wersjach smakowych
1. Baton wiśniowy
Składniki: wiśnie (30%), trehaloza, cukier, maltodekstryna, koncentrat soku jabłkowego (5%), substancja żelująca: pektyny.
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.
Do wyprodukowania 100 g produktu zużyto 250 g świeżych owoców
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 1503 kJ/354 kcal; tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; węglowodany 83 g, w tym cukry 66 g; błonnik 6,2 g; białko 2,7 g; sól 0,02 g.
Produkt z owoców, może zawierać minimalne ilości pestek.
2. Baton truskawkowy
Składniki: truskawki (26%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 1578 kJ/373 kcal; tłuszcz 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; węglowodany 85 g, w tym cukry 80 g; błonnik 8,2 g; białko 2,9 g; sól 0,03 g.
3. Baton malinowy
Składniki: maliny (31%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 1552 kJ/367 kcal; tłuszcz 0,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; węglowodany 79 g, w tym cukry 65 g; błonnik 15 g; białko 3,8 g; sól 0,03 g.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Wyprodukowano w Polsce
Masa netto: 10 g